Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord

The wisseloord vibe

Omgeving

Trompenberg is aan het eind van de 19e eeuw ontstaan. De wijk is zeer ruim van opzet, met veelal vrijstaande villa’s. In de nabijheid liggen diverse buitenplaatsen die eind I8e eeuw en begin 19e eeuw zijn gerealiseerd door Rijke Amsterdamse kooplieden, waaronder Gooilust, Jagtlust, Wittebrug en Swaenenburgh. In 1978 werd daar, door Philips, het beroemde opnamestudiocomplex ‘Wisseloordstudio’s’ toegevoegd.

De wijk

De wijk Trompenberg ligt op 5 minuten fietsafstand van het centrum van Hilversum. Het landgoed met de villa’s is aan drie zijden omsloten door bosrijke lanen: de ‘s Gravelandseweg, Wisseloordlaan en de Catharina van Renneslaan. De wijk grenst aan twee door Natuurmonumenten beschermde bossen, het Spanderswoud en het Corversbos. Voor leden van Natuurmonumenten zijn de tuinen en de daarbij behorende bossen en weilanden veelal vrij toegankelijk.

Een dynamische en inspirerende werkomgeving?

Neem contact op

Historie

Midden in de Hilversumse bossen maakt de Nederlandse popgroep Bots in 1978 voor het eerst gebruik van de opnamefaciliteiten van Wisseloord. Terwijl bouwvakkers de laatste hand leggen aan de overige studio’s, neemt de band in studio 2 het album ‘Wie zwijgt, stemt toe’ op. Enkele weken later opent Prins Claus het bijzondere studiocomplex officieel. De Wisseloord Studio’s groeien uit tot de meest prestigieuze studio’s van Nederland. Vele nationale en internationale artiesten, zoals The Rolling Stones, Elton John, Anouk en Ilse de Lange hebben er hun hits opgenomen.

De studio's

In oktober 2010 kreeg de studio een nieuw creatief en zakelijk team, dat het besluit nam om Wisseloord grondig te verbouwen om de studio's weer aan alle moderne eisen te laten voldoen, maar met behoudt van de sfeer van de jaren tachtig. Overal zijn er nog elementen terug te vinden uit deze roemruchte periode. Ook de activiteiten zijn uitgebreid. Naast de studio´s is een eigen muzieklabel en een Academy opgericht. Meer informatie over de diverse activiteiten in de Wisseloord studio’s staan op www.wisseloord.org.

Wisseloord Area dankt haar naam aan de legendarische Wisseloord Studio’s. Het bedrijvenpark gaat op in de bosrijke omgeving. Verscholen in het groen staan vijf gebouwen, met elk hun eigen karakter. Tussen de bomen zijn parkeervakken gemaakt. De sfeer op het terrein is ongedwongen. De natuur inspireert. De omgeving biedt de mogelijkheid om naar buiten te gaan, brainstormsessies tussen de bomen te organiseren of een kop koffie te drinken op het terras bij de Wisseloord Studio’s. 

Vestiging

Wisseloord Area is geen doorsnee kantorenpark. Wie kiest voor vestiging in dit unieke gebied kiest voor creativiteit en inspiratie in een zakelijke omgeving. Overal op het terrein zijn creatieve bedrijven gevestigd die hun inspiratie halen uit de groene omgeving. De gevestigde ondernemingen versterken elkaar, kruisbestuiving vindt plaats en samenwerkingen ontstaan. Een belangrijk onderdeel van de historie vind je terug in het openbare restaurant en het hart van het terrein vormt. Op het terrein zijn meerdere faciliteiten aanwezig, zoals horeca, vergaderruimten, een sportschool, laadpalen en picknicktafels in het bos.

A creative world in business environment?

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de beschikbaarheid van Wisseloord Area? Neem dan contact met ons op of kijk op www.wonenofwerken.nl
E-mail: klantenservice@vdhvastgoedmanagement.nl
Tel: 0348 - 48 40 10

Locatie

Hilversum
Catharina van Renneslaan 10

Copyright © Wisseloord Area | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud